ROBOLAB 2020 - ljetni kamp robotike

ROBOLAB 2020 se trebao održati u mjesecu travnju kao proljetni kamp robotike no zbog izvanredne situacije planovi su se promijenili. Iz proljetnog kampa postao je ljetni kamp koji će se održati krajem lipnja te početkom srpnja, točnije 29.06. - 03.07.

Kamp će biti baziran na izradi mobilnog robota sa senzorom linije baziranog na ESP32 kontroleru (ESP32 Thing, proizvođač Sparkfun). 3D ispisom su napravljena kućišta za robote (u 4 boje), dizajnirane i naručene PCB (tiskane pločice) i pripremljen kod za programiranje robota.

"ESP32 je moćan kontroler i ne samo da će ga polaznici kampa moći korisiti za robota koji prati liniju nego i kao robotsku platformu koja je potpuno upravljiva putem WiFi - imam puno mogućnosti, predstaviti ću ih. U sklopu kampa planiramo obraditi 3 glavna poglavlja:

- Dizajn (konstrukcija) i 3d ispis (preferiramo Autodeskov Tinkercad koji je free i online alat). Dizajn robota je na linku: https://www.tinkercad.com/things/fPsu3lMczfx-slf1 (možete preuzeti STL i proučiti design)

- Upoznavanje elektroničke sheme robota i lemljenje komponenti

- Sklapanje te programiranje robota koje je podijeljeno na module:

- ledice + tipkalo (početna razina)

- korištenje senzora linije (srednja razina)

- PID algoritam za praćenje linije (napredna razina)" objašnjavaju iz Hrvatskog robotičkog saveza

Ljetni kamp održat će se u Nacionalnom centru tehničke kulture Kraljevica te je namijenjen djeci i mladima viših razreda osnovne škole te srednjoškolcima.

Kapacitet kampa je do 20 djece koja će biti podijeljena u dvije grupe.


Prijaviti se možete do 14. lipnja do ponoći OVDJE.


Točni termini radionica objavit će se po završetku prijava.


Predviđeni sadržaj pogodan je za djecu i mlade koji imaju iskustva u radu s mikrokontrolerima.

Sav materijal te cjelokupnu organizaciju edukativnih aktivnosti u cijelosti pokrivaju Hrvatski robotički savez iz programskih sredstava. Realizacija programa je u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i Zajednicom tehničke kulture Primorsko-goranske županije.

Troškove puta do centra i eventualnog smještaja snose sami polaznici.

Sve dodatne informacije možete dobiti na hroboszg@gmail.com ili 098 9573 225

Avanture malih okica | Kamo s djecom - portal za dječja događanja i aktivnosti  u Rijeci i okolici -  online ponuda proizvoda hrvatskih poduzetnika