Priručnik razvojnih igara za djecu "Sretno djetinjstvo"

Centar za osobni i profesionalni razvoj „Sreća“ iz Rijeke predstavlja Priručnik razvojnih igara za djecu „Sretno djetinjstvo“ koji su napisale autorice socijalna pedagoginja i psihoterapeutkinja Gordana Galetić i psihologica Yvette Kalaba.

Priručnik je dostupan svim roditeljima! Uz roditelje, namijenjen je i odgojiteljima i učiteljima.Njihova priča:

"Priručnik je nastao u tjednima izolacije uzrokovane koronavirusom kada su naglo zatvorene sve ustanove uključujući vrtiće i škole te su se roditelji suočili sa situacijom da kreiraju i ispune cijeli djetetov dan na način da bude topao, kreativan, zabavan i edukativan, što nerijetko nije lako niti najmaštovitijim i vrlo iskusnim roditeljima, a dodatno je izazovno kada smo zatvoreni u četiri zida i suočeni istovremenim radom od kuće, čuvanjem djece, kuhanjem ručka, brigama o poslu, mnogi dijelimo samo 1 kompjuter a dijete treba imati online školu, roditelj posao i tako dalje.

Također, situacija sa koronavirusom uveliko utječe i na djecu. Neki su krenuli u vrtić i škole, neki nisu. Sve je to dodatno zbunjujuće, a ukupna situacija može i izazvati veliki strah i stres u djece. Sada je djeci dodatno potrebna podrška, naše prisustvo, olakšavanje kroz ugodno zajedništvo, razumijevanje i smijeh! A sve to je potrebno i nama odraslima, nama roditeljima! To je prirodno i događa se svima! Takve brige, izazove i potrebe djece osjetila je autorica i na svojoj koži - u svojoj obitelji te kao iskusna stručnjakinja u radu s djecom i mladima i majka, poželjela osmisliti sadržaje kojima ćete sada u ovim izazovnim vremenima, ali i ubuduće, jednostavno i lako omogućiti igru djetetu, pružiti podršku svom djetetu i osigurati da jedan dio dana vaše obitelji bude ispunjen:

· veselom igrom koja je ujedno razvojno poticajna i sjajna za dječji mozak,

· opuštanjem,

· zabavnim i svima ispunjavajućim zajedništvom,

· bliskošću i smijehom!


Da bismo pružile podršku roditeljima i djeci, nastao je priručnik „Sretno dijete“ te je već u prvih nekoliko dana pobudio veliki interes zbog čega je svoj primjerak dobilo već više od stotinjak obitelji.

Želja nam je Priručnikom „Sretno djetinjstvo“ biti podrška roditeljima i široj zajednici, brinuti o zdravlju, a razumijemo i trenutno izazovnu i financijsku situaciju te smo osmislile način da Priručnik bude dostupan svima, neovisno o ekonomskim poteškoćama s kojima su suočeni mnogi pojedinci i obitelji.
Karakteristike su priručnika sljedeće:

👉 Igre/aktivnosti su jednostavne i zabavne, mnoge se mogu provesti u zajedničkoj kvalitetnoj igri roditelja i djeteta, a uz to potiču razvoj mozga što je vrlo važno pogotovo sada.

👉 Priručnik sadrži skoro 50 aktivnosti, od čega je veći dio za djecu od 1 do 5 godina, a dio za djecu do 16 godina.

Dodatno smo, kao zahvalu za sve preporuke i podršku brojnih roditelja ovoj ideji, u Priručniku odlučili darovati i bonus dio o roditeljstvu i odgoju.

Osim toga, brinemo o zdravlju obitelji i preporukama Stožera i Vlade:

💲🌈🙌 Da bi cijena bila što pristupačnija i da bi izbjegli troškove tiska, slanja poštom te kontakte rukama različitih ljudi obzirom na trenutnu zdravstvenu krizu, u ovom trenutku šaljemo digitalnu verziju/PDF.

Da bi priručnik bio pristupačan svakome, odlučili smo da iznos bude dobrovoljan!

👍Cijena /vaše ulaganje i doprinos: obzirom na situaciju, želimo svakog roditelja podržati i zato umjesto pune cijene možete uplatiti donaciju prema Vašim mogućnostima! Na taj način istovremeno mi podržavamo Vas, a Vi naš rad sukladno vašim mogućnostima.

Detalje šaljemo putem e-maila: prirucniksreca@gmail.com


Drugi poklon ili bonus kako ga rado zovemo je uključen u cijenu priručnika je ekskluzivno članstvo u FB grupe „Sretno djetinjstvo“ u kojoj roditelji razmjenjuju iskustva s drugim roditeljima i odgajateljima, dijelite fotografije svojih aktivnosti, pitaju za savjet te dobivaju nove aktivnosti, informacije o roditeljskim i dječjim sadržajima, popuste i druge teme!

Mi smo zadovoljne, a vidimo da su i naši korisnici što nas posebno veseli❣️


Više možete pogledati na https://www.facebook.com/CentarSreca i www.centarsreca.hr

www.centarsreca.hr www.instagram.com/centar_sreca/

www.instagram.com/psihoterapeutkinja.gordana.g/


Priručnik vam poručuje:

da stignem u vaše domove s pregršt veselog, edukativnog i zabavnog sadržaja, pozovite me na e-mail

prirucniksreca@gmail.com

🌼

Vaš Priručnik razvojnih igara za djecu od 1 do 16 godina, digitalno izdanje.

Radujemo se suradnji! Anita Jakulj, Suradnica za PR prirucniksreca@gmail.com"


Avanture malih okica | Kamo s djecom - portal za dječja događanja i aktivnosti  u Rijeci i okolici -  online ponuda proizvoda hrvatskih poduzetnika