Pregled događanja - Kako uljepšati izazovan tjedan?

Zakoračili smo u neobičnu, zanimljivu i vrlo izazovnu školsku godinu. Rasprave o maskicama, pravilima, mjerama i ostalim korona aktualnim temama ne nedostaje. Mišljanja su podijeljena, tenzije su prisutne, roditelji zbunjeni, djeca su još mislima na moru. Iako se sad čini neizvedivo i već nakon nekoliko dana osjećamo prve znakove umora vjerujemo da ćemo se uhodati u novo normalno i da će ubrzo sve biti iza nas. Moramo biti pozitivni, ništa nam drugo ne preostaje.

Razbistrite misli, zaboravite na koji trenutak na vrtić, školu i trenutnu situaciju i zabavite se uz događanja na Kvarneru.


Ponovno možemo uživati u animiranim i obiteljskim filmovima i otići u kino jer je Cinestar otvorio svoja vrata nakon nekoliko mjeseci. Ovaj tjedan nudi čak pet animiranih filmova. „Crvencipelica i 7 patuljaka“ animirani je film koji možete pogledati svaki dan u Cinestar-u. Priča je to o Crvencipelici koja je u potrazi za izgubljenim ocem i sedmorici prinčeva koji su magijom pretvoreni u patuljke. Naglasak je stavljen na prihvaćanju sebe i isticanju onoga što svakog od nas čini posebnim na ovom svijetu.

Vikendom u mnogobrojnim terminima možete pogledati ostale animirane filmove. Studio Pixar i Disney ponose se animiranim filmom „Naprijed“ čijem je radnja smještena u predgrađe izmišljenog svijeta gdje dvojica tinejdžera vilenjaka otkrivaju da li u ovom svijetu postoji još uvijek malo čarolije pritom se upuštajući u zanimljive misije i avanture.

Magični Dijamant koji ispunjava sve želje za vrijeme svakog punog mjeseca i malog Marka koji je s njim u bijegu dok ga u opasnoj utrci slijede Kapetan Sabljozubi i ostatak ekipe možete pogledati također vikendom u crtiću „Kapetan Sabljozubi i Magični dijamant“.

Ako je Vaše dijete veliki ljubitelj igrica tad ga iznenadite odlaskom na animirani film „Sonic: Super jež“. Plavi jež sa supermoćima snalazi se u životu na Zemlji sa svojim najboljim prijateljem, policajcem Tomom te pokušava spasiti svoje supermoći od krađe.

Jeste li čuli za „Frku“? Za štene koje je živjelo lagodnim životom i uživalo u svakodnevnim blagodatima no zbog gubitka vlasnika ostalo je bez krova nad glavom i svega na što je naučio. Zabavite se uz poučne avanture malenog psa koji je na ulici shvatio da nije bitno ono što imaš u životu već treba biti sretan s onima koji te vole i okružuju.

Još jedan pas podučit će Vas o važnosti prijateljstva. Na veliko platno vratio se Lassie i njegov najbolji prijatelj Florian. Ekranizirani roman pisca Erica Knighta „Lassie se vraća kući“ sa snažnom porukom o nerazdvojnosti psa i čovjeka, dva prijatelja zabavit će Vas kroz avanturističko putovanje Lassie-a.


Subotu možete upotpuniti i kazališnom predstavom „Nove zgode Wande LaVande“ koja je nastavak popularne predstave „Wande LaVande“ Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Creska ovčica Wanda LaVanda u svojim novim avanturama i u ovom nastavku uveseljava djecu i ističe ideju prihvaćanja različitosti. U ovom nastavku upoznat ćete nove likove karakteristične upravo za primorski kraj – Bjeloglavog supa i Sipu, Ježa i Mrava, koji će Vaše najmanje podučiti vrijednostima zajedništva i prijateljstva.


Kad ste zadnji put otišli s djetetom u muzej u Rijeci? Muzeji uz poštivanje svih epidemioloških mjera svakodnevno osiguravaju da uživate u njihovim postavama. Prirodoslovni muzej Rijeka ima svoju stalnu postavu s kojom možete naučiti nešto novo o geološkoj prošlosti Jadrana, špiljama, geologiji riječke regije, plavetnilu, ribicama i kukcima. No za Vas su pripremili i dvije izložbe, Raznolikost riba Jadranskog mora koja je skup podvodnih fotografija najatraktivnijih predstavnika faune riba te Biljni svijet s obje strane zida. Upoznajte biljke kojima su Iliri i Rimljani pripisivali natprirodna svojstva, upotrebljavali ih za odijevanje, prehranu, liječenje ili pak trovanje. Obogatite znanje svoje djece i uživajte u prepoznavanju biljaka na Vašem sljedećem izletu.


U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka naučite nešto o tragovima vremena – od prapovijesti do kasne antike, ranog srednjeg vijeka, o jedrima Kvarnera. Izložbe koje su trenutno aktualne su Violinom iznad granica te Tragovima hrvatske baštine.


Ukoliko su često malene okice usmjerene u nebo i dive se zvjezdicama na popis obavezno stavite Astronomski centar Rijeka koji u srijedu priprema film Dva mala komada stakla, film o teleskopima te mnogobrojnim, zanimljivim astronomskim otkrićima. Četvrtak je rezerviran za nešto stariju djecu (11+) s live prezentacijom pod nazivom „Pojas zodijaka“. S povoljnom vremenskom prognozom za ovaj petak nebo iznad Rijeke će biti bez oblaka te je savršeno za Vodič noćnim nebom ljeto/jesen zajedno s Orijentacijom noćnim nebom koje će Vas upoznati sa zvijezdama koje se vide iz našeg kraja. Uživajte u ljepotama zvijezda i noćnog neba.

Subota je kao i uvijek rezervirana za najmlađe s matinejom u jutarnjim satima dok je u večernjim satima predviđen paket Nebeske perle koji je kombinacija filma „Dva mala komada stakla“ i „Potrage za tamom“ nakon kojih slijedi orijentacija noćnim nebom laserom.

S malenim okicama starijim od četiri godine u utorak možete uživati u live prezentaciji „Zvjezdana igra“.


Želimo Vam svima sretan početak nove školske godine! I u najtežim trenucima pogledajte svoje malene okice, zamijetite tu njihovu iskrenu sreću, želju za avanturama, uživajte s njima i neka Vam ta sreća i ljubav budu daljnja smjernica u životu.

Avanture malih okica | Kamo s djecom - portal za dječja događanja i aktivnosti  u Rijeci i okolici -  online ponuda proizvoda hrvatskih poduzetnika