"Sretna kućica" otvara vrata Gradskog kazališta lutaka

Gradsko kazalište lutaka Rijeka s velikim veseljem ponovno otvara svoja vrata!Nakon uspješnog projekta "U lutkarsko s kauča" lutkarsko se vraća doma!

Za lipanj su pripremili predstavu "Sretna kućica" autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz prema istoimenoj nagrađivanoj slikovnici autorice Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas u režiji Morane Dolenc.


"Sretna kućica" je dio programa Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture no i predstava kojom se obilježava početak obilježavanja 60. rođendana Gradskog kazališta lutaka Rijeka.


Priča je bazirana na istinitoj priči o osnivanju prve knjižnice 1936. godine u Gorskom kotaru, točnije malom selu Kuti.


"Priča o toj, možda najmanjoj, knjižnici i čitaonici u Hrvatskoj, koja je posebnost u

hrvatskim, pa i u europskim okvirima, dobiva i svoju lutkarsku inačicu te djeci jednostavno i

razumljivo, pričom o emocijama, suživotu u životinjskom i biljnome svijetu, progovara o

važnosti zajedništva i humanosti, o radu, ustrajnosti i samoodricanju, koji uvijek donose

plodove.

Ova mala putujuća predstava, uz mogućnost održavanja radionica za djecu, približava djeci

svijet knjiga i važnost čitanja te ih oplemenjuje i uveseljava, baš kao što je i knjižnica, prava

sretna kućica, oplemenjivala i olakšavala život na selu u vrijeme ekonomskih kriza, kako

nekada tako i danas." ističu u opisu predstave.


Autorska ekipa predstave "Sretna kućica" su Luči Vidanović kao scenografkinja i kreatorica lutaka, Sanjin Seršić - oblikovatelj svjetla te skladatelj Sandy Bratonja. Predstavu izvodi Zlatko Vicić te je namijenjena za djecu stariju od 3 godine.


Točne termine prestave pogledajte u našem Kalendaru događanja.


Zbog prilagodbe novim mjerama i uvjetima rada mole se građani da kupuju ulaznice online preko portala Mojekarte.hr iako će se ulaznice moći kupiti i na blagajni kazališta s rezervacijom istih preko maila blagajna.gklri@gmail.com.


Samo gledalište je također prilagođeno te je kapacitet gledališta smanjen za trećinu, na 40-ak mjesta. Blokovi mjesta variraju ovisno o broju članova obitelji (dvije, tri ili četiri stolice) te se mole gledaoci da na taj način kupuju i rezerviraju ulaznice.


U kazalištu ističu da je Gradsko kazalište lutaka Rijeka u 2020.godini dobitnik Godišnje nagrade Grada Rijeke za izuzetne umjetničke dosege i posvećenost lutkarskom i edukativnom radu za djecu.


Uživajmo svi zajedno u povratku u kazalište!Avanture malih okica | Kamo s djecom - portal za dječja događanja i aktivnosti  u Rijeci i okolici -  online ponuda proizvoda hrvatskih poduzetnika