Posebna veza tata i beba - DaddyHood Europe

Krajem lipnja održao se jedan neobičan event u Puntu, posvećen tatama s bebema i malom djecom. Organizatori eventa su mladi tate, inače osnivači jedne novonastale organizacija DaddyHood Europe koja ima za cilj potporu i promociju očinstva diljem Europe kao i podizanje svijesti o važnosti očinstva. Osim tata iz Hrvatske sudjelovali su i mladi tate iz Belgije, Švedske i Slovenije pa je event bio međunarodne naravi. Iako je glavni cilj bio druženje i razmjenjivanje iskustva mladih očeva, sastavni dio programa bilo je zanimljivo predavanje o švedskom modelu očinstva koje je prezentirao Thomas P., inače osnivatelj DaddyHood organizacije.


„U ŠVEDSKOJ RODITELJI IMAJU PRAVO NA 480 DANA PLAĆENOG PORODILJNOG DOPUSTA KOJI MOGU RASPODIJELITI IZMEĐU SEBE KAKO IM ODGOVARA ŠTO U VEĆINI EUROPSKIH ZEMALJA TO JOŠ NIJE SLUČAJ"


„ Ovaj je event bio vrlo uspješan, opušten i bez ikakvih problema s bebama iako smo bili spremni i na takve scenarije, te bi htjeli organizirati još ovakvih druženja pa ovim putam pozivam sve mlade tate, buduće tate i ostale zainteresirane da nas prate putem instagrama i facebooka (DaddyHood Europe) te nam se slobodno obrate“) – Marino Manzoni, organizator i suosnivač DaddyHood Organizacije.

Osim hrane i pića za sve je posjetitelje bio organiziran i besplatni parking, te majice sa natpisom Daddyhood koje su dobili na poklon. Sve su prisutne mame imale priliku sudjelovati u organiziranoj jogi s bebama ili pak raditi nešto po svom izboru dok su tate bile okupirane sa svojim bebama i diskusijom.


„Moram priznati da je ovo bio dobar test i izazov za mene i ostale očeve koji se nemaju naviku sami kretati uokolo sa svojim bebama stoga sam sretan i ponosan kako smo to uspjeli odraditi te se nadam da će se organizirati još ovakvih evenata koji također pružaju i majkama malo slobode i vremena za sebe!“ – jedan od sudionika.


Oduševljeni smo inicijativom i želimo da se što veći broj tata pridruži organizaciji kako bi osvjestili koliko je uloga tate važna u razvoju djeteta.

Pratite i dalje njihov rad jer pripremaju još vrlo zanimljivih evenata!

Avanture malih okica | Kamo s djecom - portal za dječja događanja i aktivnosti  u Rijeci i okolici -  online ponuda proizvoda hrvatskih poduzetnika