Ponosni na Stellaris tech!

Avanture malih okica se trude pojednostaviti Vama i Vašoj djeci odabir slobodnih aktivnosti u kojima će uživati uz školu ili vrtić. Rijeka i okolica nude zbilja raznovrstan izbor, od mnogih glazbenih, likovnih, sportskih aktivnosti do spoznajno – istraživačkih.

Izuzetno smo ponosni što je dio naše stranice Stellaris tech koji nudi inovativne, moderne i zanimljive radionice prilagođene današnjoj djeci, tehnologiji i ovom modernom svijetu te smo htjeli da saznate nešto više o radionicama kao i o vlasnici, glavnoj moderatorici radionica koja pršti pozitivom i ambicijama.Kako ste došli na ideju da pokrenete inovativne radionice?

Diplomirala sam politehniku i informatiku krajem rujna prošle godine, a gotovo cijeli diplomski studij provela sam povremeno radeći za Hrvatsku zajednicu tehničke kulture i Hrvatski robotički savez. Kroz njihove radionice, natjecanja i usavršavanja stekla sam širi pogled na tehniku i rad s djecom, uživala sam radeći na malim projektima u kojima su se djeca odlično zabavlja, a pritom i stekla nova znanja ili utvrdila postojeća. Tada sam već razmišljala o otvaranju mjesta na kojem bi djeci nudila da se u malim grupama igraju i zabave, a da pritom nešto nauče o tehnici i tehnologiji koje se već uveliko vrte oko nas, ali i mi oko njih.


Kolika je, po Vama, uloga robotike u današnje vrijeme?

Robotika se danas sve više razvija, zastupljena je u različitim granama, u industriji, građevini, sve više u medicini, te je vrlo izgledno da to nije samo budućnost već pomalo postaje i sadašnjost. Otvara se sve više poduzeća koja se bave robotikom ili im ona na neki način pomaže u poslovanju. Ono što je sigurno, to je da ona više nije tako velika nepoznanica, u nju se sve više ulaže, a više se spominje i u školama.


Kakve točno radionice nudi Stellaris tech?

Što se najmlađih tiče, najveći naglasak je na robotici - slaganje robotića i robotičkih konstrukcija, upravljanje istima. Automatika je najčešće uključena kao dio robotike, no moguće ju je upisati i kao zasebni program. 3D radionice uključuju učenje 3D modeliranja i ispisa, upoznavanje s 3D scanom.

Za koju dob su radionice namijenjene?

Najviše polaznika je za sada u dobi od 5 i pol do 12 godina, no naravno priključiti se mogu i starija djeca, u neke programe čak i studenti.


Što smatrate da se najviše razvija kod djece tijekom Vaših radionica?

Ono što sve radionice razvijaju to je osjećaj za noviju tehnologiju koja nam postaje sve bliža. Kroz robotiku, slažući konstrukcije, razvija se motorika, ali i mašta i kreativnost, dok je prilikom kodiranja zastupljen razvoj logičkog i računalnog razmišljanja, te uz poneke alate i razvoj spacijalne orijentacije. Znanje 3D modeliranja također razvija maštu, kreativnost, inovativnost, a treba napomenuti i da iskustvo s 3D ispisom i znanje 3D modeliranja u današnje vrijeme čini jedan plus prilikom zapošljavanja u inženjerskim poslovima i sektorima koji su danas sve više zastupljeni, 3D je vjerojatno budućnost industrije, kao i robotika i automatika.

U kojim terminima se radionice održavaju?

Termini se za sada održavaju radnim danima u popodnevnim satima po dogovoru, ovisno o uzrastu.


Zašto baš odabrati Stellaris tech?

Odabrati Stellaris tech prvenstveno znači odabrati rad u malim grupama i poluindividualni pristup djetetu. Nastojim ići u korak s tehnologijom, nabavljati adekvatne alate za rad, pratiti novitete kako bi djeci bilo zanimljivo, dodatno se educirati kako bi mogla prenijeti što više i što bolje.

Koji su osnovni ciljevi Stellaris tech-a?

Ciljeva svakako imam mnogo, no ono što bih naglasila je da želim prezentirati tu noviju tehniku i tehnologiju u pozitivnom smislu. Često se o tome govori u negativnom kontekstu, no smatram da to itekako može nositi puno pozitivnih stvari. U budućnosti planiram organizirati manje projekte za svaku grupu polaznika na kojem bi radili. Naravno, oni bi bili u skladu s njihovim uzrastom. Ti projektići bi rezultirali novim spoznajama, razvijali bi također sve gore navedeno, prikazali pozitivne strane tehnike i tehnologije.


Vjerujemo da Vas je Stellaris tech zaintrigirao i da ćete zapratiti njihov rad! Čim prođe ovo izvanredno stanje priključite se zanimljivim radionicama i živite s djetetom budućnost.

Avanture malih okica | Kamo s djecom - portal za dječja događanja i aktivnosti  u Rijeci i okolici -  online ponuda proizvoda hrvatskih poduzetnika