Plesni centar K2K - poticanje kreativnosti kroz ples


Plesni centar K2K djeluje još od 2013. godine kao produkt divnog prijateljstva tri prijateljice Kristine Paunovski, Maje Kereš i Katarine Jurić.


Kroz svojih 7 godina djelovanja K2K je ostavio trag kako na domaćoj, tako i na inozemnoj plesnoj sceni kroz razna natjecanja, festivale, gostovanja, radionice...

U svojem centru okupljaju sve zaljubljenike u ples počevši od predškolske dobi, točnije od četvrte godine pa sve do 30+ rekreacijskih grupa koje okupljaju mame i bake.

K2K želi mladim i starijim plesačima pružiti prvenstveno kvalitetnu i raznoliku edukaciju, biti mjesto gdje mladi ljudi mogu steći šaroliko znanje o plesu i različitim plesnim stilovima. Mjesto gdje mogu stvarati, inspirirati, aktivirati se i djelovati. Od svojeg osnutka ugostili su velika domaća i svjetska imena, surađivali s učiteljima i održavali internacionalne radionice. Naposljetku, želja im je stvarati i svojom kvalitetom doprinijeti plesnoj sceni u Hrvatskoj, a i šire.


Zašto baš ples?


Za djecu u razvoju ples ima mnogobrojne dobrobiti no najviše ističu sljedeće:

  • tjelesna aktivnost koja je ne samo ulaganje u zdravlje već i u svoju fizionomiju

  • osjećaj za glazbu kojim se razvija smisao za ritam, pokret. Ples i glazba su jednostavno povezani i idu jedno s drugim.

  • sloboda izražavanja i kreativnost kao stavka koja se izrazito njeguje u Plesnom centru K2K. Jednako kao i svaka druga umjetnička forma, ples daje mnogo prostora za vlastito izražavanje, kroz improvizaciju, freestyle, koreografiranje. Ističu kako ples ima i svoje terapeutske vrijednosti i jako utječe na samopouzdanje djece i mladih. U Plesnom centru potiču mlade da nauče prihvatiti sebe udaljavajući se time od iskompleksiranosti koja je danas jako proširena među mladima.

“Cilj nam je u K2K stvarati educirane plesače kojima možemo prenijeti svo stečeno znanje, inspirirati ih i motivirati da i oni kopaju dalje, istražuju ples, istražuju sebe. Želimo im dati mogućnost da se osjećaju sigurno u našem plesnom centru, u kojem stvarno držimo do i težimo pravilnoj edukaciji. Koristimo sva svoja iskustva iz inozemstva, osmišljavajući razne inovativne projekte i ideje, kako bismo otvorili neke nove vizije i perspektive plesa, u čemu svakako uspijevamo. Dokaz tome je da su se mnogi inspirirali našim idejama, i projektima, te osmislili slične, a to je i smisao svega što radimo – podići cjelokupnu ljestvicu plesa u Hrvatskoj na jednu višu razinu” navela je Katarina Jurić, jedna od osnivačica Plesnog centra.


Plesni centar pohvalio se i zadnjim postignućima s natjecanja Lukec open u Sloveniji početkom ove godine su:

Gold

  • pobjednik u contemporary group kategoriji i ulazak u TOP 12 koreografija natjecanja ‘Cool off’ u koreografiji Kristine Paunovski

  • contemporary solo ‘Places’ Katja Butković, koreografija Kristina Paunovski

  • Seniori II ‘Another Day of Sun’, koreografija Tanja Metikoš

Elitno srebro

  • hip hop trio Emili, Kyra, Robin, koreografija Andreja Brozović Adžić-Kapitanović

  • hip hop grupa ‘Roota’, koreografija Anita Jakirčević

  • cntmp grupa ‘Held’, koreografija Kristina Paunovski

  • Rekreacija ‘Mama’, koreografija Tanja Metikoš


Također se ponose i autorskim projektom umjetničke direktorice K2K-a Kristine Paunovski pod nazivom ARTissue.

ARTissue je intermedijalni projekt koji kroz originalan pristup promovira plesnu umjetnost i pokret. Ideja projekta ostvaruje se improvizacijskom i eksperimentalnom igrom putem suvremenog i urbanog pokreta. Naglasak je na suradnji vizualno-auditivnog, fotografskog i prostornog koncepta.


Trenutno završavaju ovu plesnu sezonu, no već otvaraju upise za jesen pa pozivaju sve zainteresirane da ih kontaktiraju ili preko telefona 099/686-2315 (Katarina) ili na mail: plesnicentar.k2k@gmail.com

Avanture malih okica | Kamo s djecom - portal za dječja događanja i aktivnosti  u Rijeci i okolici -  online ponuda proizvoda hrvatskih poduzetnika