I Gradsko kazalište lutaka Split se pridružuje!

Korona zbližava ljude! Izbrisala je kilometre i povezala Rijeku i Split!

Gradsko kazalište lutaka Split organiziralo je mnoštvo online premijera koje su krenule 20.3. s programom „Kazalište na daljinu“.

Do sada objavljene predstave "Šporki Špiro i Neposlušna Tonka", "Grga Čvarak", "Stonoga Goga" i "Did i repa" registrirale su više od 50 000 pregleda, a glumci kazališta lutaka za svaku predstavu osmišljavaju i realiziraju posebnu video najavu.

Nova online premijera je na programu u petak u 18h, a riječ je o predstavi „Som na cilome svitu“ autorice Olje Savičević Ivančević, u režiji Renate Carole Gatice.


O predstavi: Dječak Ivan je jedino dijete na otoku i najveća mu je želja pronaći prijatelja ili prijateljicu s kojima bi se igrao. Jednoga dana odluči krenuti u potragu za ditetom ko co je i som, ali ne želi napustiti svoj otok ni nonote s kojima živi. Jedino što mu preostaje je

povući cijeli otok za sobom u neizvjesnu pomorsku avanturu.


Nakon premijere predstava će biti dostupna stalno i besplatno na

https://www.youtube.com/watch?v=VdMwPxAnmSo.U najavi su i online premijere „Glazbatorij“, „Moj prijtelj Mačkodlak“, „Lepeza mladosti“ i druge nagrađivane predstave GKL-a Split.


Sve informacije dostupne su na www.gkl-split.hr, kao i na Facebook

profilu GKL-a Split.


Gradsko kazalište lutaka Split otišlo je i korak dalje pripremajući materijale za metodološku obradu prikazivanih naslova kao pomoć nastavnicima u održavanju online nastave, a dostupni su na upit kazalištu.


Zahvaljujemo Gradskom kazalištu lutaka Split na divnim predstavama i nadamo se da ćete uživati!

Avanture malih okica | Kamo s djecom - portal za dječja događanja i aktivnosti  u Rijeci i okolici -  online ponuda proizvoda hrvatskih poduzetnika