"Flekavac" se vraća u Rijeku s čak 5 nagrada!

U listopadu prošle godine u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka premijerno je izvedena predstava "Flekavac". Nakon oduševljene riječke publike, "Flekavac" se predstavio i na 53. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka - PIH u Zagrebu na kojem je nagrađen od strane dječjeg i stručnog žirija s čak pet nagrada!

Dječji žiri odlučio je da je "Flekavac" najbolja predstava festivala, stručni žiri nagradio je Ninu Mitrović za tekst, Renatu Carolu Gatica za režiju predstave, Alenu Pavlović za kreaciju lutaka i scenografiju te Ivanu Đulu i Luku Vrbanića za glazbu i tekstove songova.

Na festivalu je sudjelovalo 16 predstava lutkarskih kazališta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Češke, Bugarske, Njemačke, Izraela, Poljske, Slovenije i Srbije.

STRUČNI ŽIRI FESTIVALA POHVALIO JE LUTKARE KOJI U OVIM IZAZOVNIM VREMENIMA ULAŽU SVE OD SEBE TE OZBILJNIM TEMAMA PRISTUPAJU KRITIČKI, ALI NA DUHOVIT NAČIN.


„Flekavac“ je predstava koja govori o odrastanju jednog dječaka i njegovom prihvaćanju odgovornosti. U srži joj je prijateljstvo i kako nas ono mijenja nabolje – prijatelj je tu da nam ukaže na naše mane, ali i da nam pomogne kad nam je najteže. Kada jednog dana Mama Mamolina, do kraja izluđena sinovljevim nepodopštinama odluči otići u zemlju u kojoj se odrasli po cijele dane igraju, Flekavac je isprva presretan jer ne mora ići u školu, no slijedi niz situacija koje će uskoro sve promijeniti. Ova topla i duhovita priča o jednom neurednom dječaku, Flekavcu, koji dane provodi radeći nestašluke, o njegovoj mami u kojoj će se

prepoznati mnoge mame, neobičnim prijateljstvima i zanimljivim likovima poput neozbiljnog odraslog prijatelja Letećeg Milivoja, prijateljice štreberice i duhovitih braće blizanaca, progovara o aktualnim temama odrastanja danas, odnosa roditelja i djece, odgoju, no isto tako i o prostorima dječje slobode i kreativnosti.


Autorsku ekipu predstave čine autorica teksta Nina Mitrović, redateljica Renata Carola Gatica, skladatelji i autori tekstova songova Ivana Đula i Luka Vrbanić, kreatorica lutaka, scenografije i kostima Alena Pavlović, koreograf Damian Cortes Alberti te oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić.


Uigrani ansambl predstave čine David Petrović, Petra Šarac, Zlatko Vicić, Damir Orlić, Alex Đaković i Andrea Špindel.


Veseli riječki lutkari još dodaju kako je nagrađivani „Flekavac“ na repertoaru Gradskog kazališta lutaka Rijeka 5. listopada u 18 sati te 6., 7. i 8. listopada u 17.30 i 19 sati.

Ulaznice se mogu kupiti putem portala Mojekarte.hr ili rezervirati na mail blagajna.gklri@gmail.com i kupiti na blagajni Kazališta na dan izvedbe, sat vremena prije početka predstave.Avanture malih okica | Kamo s djecom - portal za dječja događanja i aktivnosti  u Rijeci i okolici -  online ponuda proizvoda hrvatskih poduzetnika