Došlo nam je ljeto! Uživajmo odgovorno u mnogobrojnim događanjima!

Došlo nam je dugoočekivano ljeto! Oni mračni mjeseci su iza nas i možemo napokon uživati u suncu, moru, sladoledu, ljetnim večerima i zvuku cvrčaka. Naravno, uz mjere opreza i pametno!

Donosimo vam pregled kako da ispunite kulturno ovaj tjedan, naravno uz obilje ljetne zabave!


Tko ne voli palačinke? Poznajete li takvo dijete? Mi ne! A jeste li znali tko je veliki ljubitelj palačinki? Gradsko kazalište lutaka Rijeka! Ovaj tjedan su za Vas pripremili predstavu Palačinka mog života, autorski projekt Davida Petrovića u suradnji sa skladateljem Srđanom Badurinom i oblikovateljem svjetla Sanjinom Seršićem. Priča je to o kuharu koji sanja o jednoj palačinki, palačinki svoga života s kojom će pobijediti na natjecanju. No ima neobične sastojke, one koji pričaju. Njegovi sastojci imaju dušu i živi su! Predstava je namijenjena za djecu stariju od 4 godine. Točan raspored pogledajte u kalendaru.Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Astronomski centar Rijeka nastavlja sa svojim filmovima i interaktivnim prezentacijama. U istim terminima, za one malo mlađe pripremili su animirani film Kaluoka'hina – začarani greben i stručno vođenu prezentaciju Safari Sunčevim sustavom. Kaluoka'hina – začarani greben je među prvim animiranim, obiteljskim filmovima snimljenim za prikazivanje na full dome kupovi, kupoli 360° čime se pruža jedinstveni vizualni doživljaj. Priča je to o grebenu koji obiluje različitim nepoznatim vrstama, zagonetkama, opasnostima i avanturama, humoristična priča o potrebi za očuvanjem okoliša.


Za nešto starije Astronomski centar Rijeka pripremio je Zemlja – svemirski dragulj – interaktivnu prezentaciju te Carstvo svjetlosti – film. Noćno nebo možete proučiti u petak nakon 21h.


Animirani film Naprijed je još uvijek na repertoaru. Ako niste pogledali ovaj Pixarov i Disneyjev crtić prepun uzbudljivih avantura tinejdžera vilenjaka u potrazi za preostalom čarolijom u svijetu obavezno svratite u petak u Art kino i uživajte u animiranoj komičnoj avanturi!

Subota je rezervirana za malo starije s danskim trilerom za djecu, Haker koji je pun špijunskih zapleta, potjere i tehnologije.

Jeste li ikad pomišaljli da bi jednog dana mogli biti posve sami? To je briga desetogodišnjeg Sama koji se ne može otarasiti te ideje. Da bi se što bolje pripremio za takvu situaciju odlučuje vježbati samoću tijekom koje upoznaje vrlo neobičnu djevojčicu Tess. Ovaj nizozemski film prikaz je perioda odrastanja, tranzicije između djetinjstva i adolescencije u kojoj otkrivamo važne životne istine.Mala ljetna pozornica u Opatiji će u nedjelju prikazati animirani film Playmobile - sinkroniziranu verziju. Priča je to o Marli te njezinom mlađem bratu Charlie koji završe u magičnom, animiranom svijetu Playmobila. U ovoj pustolovini Marla u pokušaju da spasi brata iz animiranog svijeta stječe nove prijatelje te svi zajedno otkrivaju noe i važne lekcije da je vjera u sebe važan dio uspjeha.


Uživajte u zadnjem tjednu lipnja i proslavite završetak jedne izuzetno neobične školske godine koju ste uspjeli preživjeti! Čestitamo :)Avanture malih okica | Kamo s djecom - portal za dječja događanja i aktivnosti  u Rijeci i okolici -  online ponuda proizvoda hrvatskih poduzetnika