Dječja događanja u zadnjem proljetnom tjednu

Osjećate li i Vi ovu intenzivniju sreću zbog slobode u planiranju slobodnih popodneva i vikenda s djecom? Uz sunce koje se nadamo da će nam donijeti ubrzo pravu ljetnu atmosferu, Rijeka i okolica za Vas spremaju puno zanimljivosti!

Mi smo strašno uzbuđeni kad primijetimo toliko boja u kalendaru znajući da su čak još neke aktivnosti uspavane i na čekanju.
Ovaj tjedan možemo uživati uz mnoštvo predstava i filmova! Kao sastavni dio projekta Rijeka 2020, Gradsko kazalište lutaka Rijeka je pripremio predstavu Sretna kućica redateljice Morane Dolenc (autorice Ivana Đula i Milica Sinkauz prema istoimenoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas). Predstava za najmlađe inspirirana je pričom o osnivanju male knjižnice u Gorskom kotaru te se bazira na istinitoj priči o osnivanju prve knjižnice u selu Kuti 1936. kroz predstavu djeci se približava važnost čitanja.


Astronomski centar Rijeka je u potpunosti otvorio svoja vrata i svakodnevno organizira filmove i interaktivne prezentacije. Za najmlađe izdvojili bi Kaluoka'hina – začarani greben , animirani film koji se održava utorkom te Safari Sunčevim sustavom subotom na matineji. Za nešto starije pripremili su Zemlja – svemirski dragulj – interaktivnu prezentaciju te Carstvo svjetlosti – film. Ovaj tjedan u utorak i petak nakon 21h možemo zajedno proučiti noćno nebo, približit će nam zadivljujući svijet neba.


Od nedavno i Art kino boravi u kalendaru Avantura malih okica! Mogu se pohvaliti animiranim filmom u petak, 19.06. – Naprijed. Crtić koji prati uzbudljive avanture tinejdžera vilenjaka u potrazi za preostalom čarolijom u svijetu u kojem pomalo vlada moderna tehnologija. U subotu, 20.06. pripremili su Sune i Sune – švedski, dječji film koji prati dvojicu Sune te obrađuje tematiku pitanja „Jesam li dovoljno dobar?“. Ističu kako je film prikazan na Berlinaleu, prošle godine u programu filmova za djecu Generation Kplus.

Za malo starije, Art kino je pripremio danski triler za djecu, Haker koji je pun špijunskih zapleta, potjere i tehnologije. Film je nagrađen u kategoriji akcijskog filma nagradom mladog žirija u Chicagu.


Animirani film Naprijed prikazuje se i na Maloj ljetnoj pozornici u Opatiji, pod zvijezdama gdje na prvi dan ljeta možete doživjeti pravu ljetnu atmosferu.


Vjerujemo kako ćete pronaći nešto za Vaš ukus i uživati u ovom zadnjem proljetnom tjednu!

Avanture malih okica | Kamo s djecom - portal za dječja događanja i aktivnosti  u Rijeci i okolici -  online ponuda proizvoda hrvatskih poduzetnika