Dan Sportskih avantura otvorio Mjesec malih okica

Mjesec malih okica započeo je Danom Sportskih avantura. Na Trgu Matije Vlačića Flaciusa, poznatijem kao Čajni trg, u centru Rijeke subotu ujutro orio se zvuk dječjeg smijeha. Razigrane dječje okice skakale su nešto više od tri sata ne umarajući se! Avanture malih okica, u suradnji sa Samovar barom ovog vikenda organizirale su sportske trenutke, točnije sate u kojima su se predstavila tri sportska kluba koja su s djecom odradila treninge te na taj način roditeljima dočarala njihov način rada.

U 9h Mjesec malih okica otvorio je Motus - centar za sport i rekreaciju koji je razbudio najmlađe dok su roditelji pili svoju prvu jutarnju kavu u Samovar baru. Motus centar je s različitim vježbama prilagođenim djeci okupirao njihovu pažnju na nešto manje od sat vremena, razgibao ih, protrčao te vježbao s njima s različitim dječjim rekvizitima uz zabavne i dječje pjesmice koje su im davale dodatnu motivaciju za vježbanje i igru.


Nakon veselog treninga oči su bile uperene u Mini freestyle - parkour Rijeka. Nešto veći dečki iz kluba dočarali su što je to parkour, savladavali nesavladivo dok su djeca gledala bez daha. Naravno, nakon prezentacije, djeca su se okušala u jednostavnijim pokretima parkoura te se trudila imitirati ih i preskakati prepreke koje su za neke bile i više od njih samih. No nisu odustajali!!

Rezultat? Ponos!


Treći sportski klub vratio se dječjim pjesmicama, rekvizitima, lopticama, čunjevima, strunjačama. Superkid predstavio je svoj način rada, s djecom koja još uvijek nisu bila izmorena dok su roditelji uživali na terasi Samovar bara s pogledom na njihovu sreću. Trenerica iz Superkida je kroz igru odradila trening koji bi nas odrasle izmorio, no oni su sretni odradili svaki element, zabavili se i bili razočaran što je gotovo.


Između napornih treninga djeca su se počastila keksima Pik Rijeka koji su odlučili razveseliti mališane i popili Mini šarene limunade Samovar bara. Roditelji su otišli sa sponzorskim kremama Adrialab, dok su Čajni trg ukrašavali baloni sponzorirani od strane Baloni Miryam.


Prva subota Mjeseca malih okica prošla je u smijehu, zabavi, igri, sportu, zdravlju i sreći. Cilj događanja ostvaren - djeca su otišla s osmijehom!

Avanture malih okica | Kamo s djecom - portal za dječja događanja i aktivnosti  u Rijeci i okolici -  online ponuda proizvoda hrvatskih poduzetnika