CTK Rijeka - tečaj medijske pismenosti

Na online kanalu Centra tehničke kulture Rijeka od 6.travnja možete pratiti izuzetno koristan tečaj za ovo vrijeme, tečaj medijske pismenosti Get Your Facts Straight.Znanje kojim možemo odvojiti informaciju od dezinformacije krucijalno je za trenutnu situaciju. Na internetu smo okruženi mnoštvom dezinformacija koje mogu stvoriti lažnu sliku o svijetu.

Upravo Vam online tečaj medijske pismenosti može pomoći da naučite razlikovati korisno.


Tečaj započinje 6.travnja te je namijenjen za mlade od 13 do 16 godina, ali i za sve starije. Tečaj za cijelu obitelj. Iako se otvara u ponedjeljak polaznici će prilagoditi vrijeme rješavanje zadataka sebi.


Potrebno znanje o razlikovanju dezinformacija od informacija pružat će se preko videa, različitih primjera, kvizova, zadataka te također naučiti kako pravilnim ponašanjem na društvenim mrežama mogu zaštititi sebe i svoje bližnje.

Tečaj je podijeljen na tri teme. Prve dvije mladi i roditelji slušaju odvojeno dok u trećoj sudjeluju zajedno.

Tečaj je besplatan no potrebna je prijava na: weba: www.ctk-rijeka.hr Otvoreni tečaj provodi se u sklopu projekta Get Your Facts Straight kojemu je cilj rješavanje problema dezinformacija među učenicima i mladima te njihovih roditelja, djedova i baka pružajući im pristup obrazovanju za medijsku pismenost te podizanje svijesti o problemu, a financira ga Europska komisija, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

Avanture malih okica | Kamo s djecom - portal za dječja događanja i aktivnosti  u Rijeci i okolici -  online ponuda proizvoda hrvatskih poduzetnika